10 råd til uge før et triatlonrace

10 råd til uge før et triatlonrace

Du har brugt tusindvis af time på at træne til årets store stævne. De sidste forberedelser skal gøres i ugen op til selve racet, men det er vigtigt at skabe ro omkring sig selv, så du undgår at blive stresset. Det er vigtigt at være i kontrol med sig selv selvom det kan være svært når nerverne begynder at indfinde sig. Derfor har vi også lavet en kort list med 10 gode råd, som kan være med til at skabe ro omkring dig, sammen med vores pakkeliste, som også kan være en stor hjælp.

 

1.   Restitution

Sørg for at få hvilet så meget som mulig og se om du kan sove mere end du plejer. Det er med til at give kroppen ro og restituere bedst muligt op til race day. Sørg for at slappe af og få fødderne op, så du undgår stress.

2.   Massage

Det er en god ide at få noget massage i løbet af ugen. Det er godt både for kroppen og hovedet, da det er med til at løsne op og gøre du slapper bedre af. Det kan både være en ven/kæreste eller en professionel behandler som kan hjælpe dig.

3.   Sund mad

Sørg for at få spist sundt og spis massere af grønsager så kroppen får de nødvendige kulhydrater og proteiner. Undgå gerne rødt kød i dagene op til race, men spis i stedet fisk, kylling eller kalkun. Undgå alkohol i ugen op til race.

4.   Få styr på dit udstyr

Sikre at alt udstyr er testet og sat klar i god tid, så du undgår uforudsete overraskelser lige op til konkurrencen.

5.   Energiplan

Lig en plan for dit energiindtag ud fra det du har testet og oplevet i løbet af din træning, så du ved det fungere og kan slappe af omkring det. Undlad at teste nye produkter af på selve racet, da du ikke ved hvordan din krop reagere. Skriv din plan ned, så du kan læse den igennem et par gange når du har behov for det.

6.   Raceplan

Lav en raceplan i forhold til zoner osv. du skal holde hvis du køre efter watt, puls eller andet. Ellers forbered dig mentalt på forskellige udfordringer såsom punkteringer osv. så du ved præcis hvad du skal gøre hvis uheldet skulle være ude og derved undgår dumme og forhastede beslutninger på race day.

7.   Undlad koffein de sidste par dage op til racet

Du kan med fordel drikke en kop kaffe om morgenen på race day, hvilket gør du er klar og samtidig kan sætte maven i gang så du kan komme på toilettet.

8.   Træningsprogram i ugen

Hold dig til planen og undgå at gå i panik og træne en masse, da det kan have større skade end gavn. Det er naturligt at blive nervøs omkring om man har trænet nok, men det er ikke i den sidste uge at du rykke dit niveau. Så husk på at du er klar og har trænet nok.

9.   Undgå at tænke på en sluttid på de enkelte discipliner

Der er mange udefra kommende faktorer som kan og vil påvirke dit race. (Såsom vejrforhold)

10.  Skiftezonerne

Sikre du har styr på skiftezonerne. Udskriv et kort over skiftezonerne og gå dem igennem når du tjekke dine ting ind, så du har helt styr på hvordan du hurtigst kommer til din cykel/pose osv. og til udgangen.

 

Husk du har trænet i så lang tid for det her og du er klar. Tro på dig selv.

Det vigtigste er at du nyder det og at du huske at have det sjovt undervejs selvom det godt kan bære hårdt. (Det bliver ofte rigtig hårdt)