Cykeltræning med watt

En wattmåler er en god investering, hvis man vil tage sin cykeltræning til et nyt niveau, men en wattmåler er ikke nødvendig for alle. En wattmåler er i manges øjne den bedste og mest relevante træningsredskab når man cykler. Wattmåleren giver dig mulighed for at måle den præcise power som du træder ud i dine pedaler. Derfor er det et direkte udtryk for den kraft man ligger i sine pedaler og sammen med pulsen er det er super stærkt redskab til at måle sin træningseffekt. Ligeledes er det et godt værktøj til at strukturere træningen og sikre de korrekte træningszoner, alt afhængig af hvad man ønsker med den enkelte træning.

IMG_0879.JPG

I Uperform Coaching har vi masser af atleter som træner uden watt måler, da det som sagt ikke er nødvendigt for alle. Vi har flere atleter som primært træner efter deres puls og efter følelsen. Vi tilpasser altid træningen til den enkelte atlet og deres ønsker.

 

Med en watt måler har du mulighed for at få en masse spændende data ud omkring din træning og du kan følge din udvikling meget præcist. De seneste år er wattmålerne blevet billigere og billigere, da det tidligere kun har været noget for eliten, men i takt med prisen er faldende, så er det også noget vi anbefaler flere og flere at anskaffe sig. Fordi med en wattmåler kan du kontrollere at du træner med den rigtige intensitet baseret på præcis hvor meget du træder i pedalerne.

Wattmåleren er super god både til træning og til race, fordi det gør det nemmere at tilpasse træningen, således at vi kan sikre den rette restitution mellem de enkelte træningspas og derved mindske skader og øge effekten af de enkelte træningspas. Ligeledes er watt super godt i forhold til at strukturere sine races og derved sikre at man har overskud til det afsluttende løb i en triatlon.

 

Ved at investere i en wattmåler og begynde med watt træning får man adgange til utrolig mange data og det kræver tid at sætte sig ind i de data man får, for at få det bedste ud af wattmåleren. Det bliver væsentlig nemmere at kontrollere sin intensitet i træningen og vide præcis hvad der sker med ens krop når man træder X antal watt kontra et andet antal watt. Det er særdeles værdifuldt når man skal ud og race og når man skal gennemføre et længere træningspas med gentagne intervaller.

De fleste wattmålere og tilhørende udstyr giver mulighed for at opstille forskellige visninger på din cykelcomputer eller dit ur. Det er en god ide at indstille en af siderne på dit ur/cykelcomputer til ikke at have watt, således at du altid har muligheden for at slå watt fra og bare køre efter følelsen. Det er især brugbart hvis/når man deltager i fællestræning med den lokale triatlon klub, eller cykler en social tur med vennerne.