Målet med din træning

For os i Uperform Coaching er det vigtigt at vores atleter har et mål med deres træning. Det kan være alt fra at tabe sig X antal kg, til at kommer i bedre form, eller til at køre/løbe en bestemt tid til et stævne. Uanset hvad dit mål er, så kan vi hjælpe. Grunden til at det er vigtigt at have et mål med sin træning, er at det kan være en motivationsfaktor og derved en drivkræft i træningen. Hvis man ikke kan se formålet med ens træning, så kan det være svært at motivere sig selv til de enkelte træningspas. Så derfor snakker vi meget med vores atleter omkring hvad deres drømme er indenfor sporten, hvad enten det er løb, cykling eller triatlon og ud fra det kan atleten selv eller i samspil med os opstille nogle ambitiøse men realistiske målsætninger.

Vi oplever tit at der er atleter som kontakter os med nogle meget ambitiøse målsætninger og når vi så kigger på hvordan de tidligere har trænet, så hænger de to ting ikke helt sammen. Ofte oplever vi at atleterne undervurdere restitutionen og at mange atleter træner alt for meget, samtidig med største delen af træningen er alt for intensiv, hvilket gør at kroppen bliver belastet unødig hårdt og slet ikke har tid til at bygge sig selv op imellem de enkelte træningspas.

I Uperform Coaching går vi meget op i tålmodighed. Det er vigtigt at vores atleter forstår at de skal være tålmodige, hvis de vil se stor fremgang. Hvis tålmodigheden undlades, så bevæger vi os ind i et område, hvor skadesrisikoen bliver væsentlig forøget, da vi hele tiden stresser kroppen i jagten på at nå vores næste niveau. Samtidig kan det være meget demotiverende hvis kroppen ikke har den fornødne energi til at gennemføre de enkelte træningspas optimalt og at man stort set hele tiden føler at kroppen er i energi underskud. Det kan alt sammen medføre en form for udbrændthed, så man mister lysten til at dyrke motion. Derfor er det vigtigt for os i Uperform Coaching at atleterne hele tiden ved hvad de laver og hvorfor. Så vi sammen kan holde hinanden op på at vi gør vores bedste for at indfri de fælles og individuelle mål for den enkelte atlet.

Vi hjælper ofte vores atleter med at opstille nogle ambitiøse, men realistiske målsætninger, fordi for os er det vigtigste at den enkelte atlet selv er dedikeret til at nå målsætningen. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at motivere og inspirere den enkelte atlet, uanset om det handler om at løbe hurtigere på de sidste 10 km. af en Ironman eller det handler om at tabe sig 10 kg. Det er i sidste ende den enkelte atlet som skal udføre træningen. Så derfor er det vigtigt at det er et mål som atleten brænder for og hele tiden kan se meningen med at kæmpe for sit mål.

Når vi nævner tålmodighed som en af key faktorerne til at nå sine mål, så hænger det sammen med at vi ofte møder atleter, som gerne vil nå deres mål alt for hurtigt. Vi kan sagtens skabe nogle gode resultater på den korte bane for den enkelte atlet, hvis det er det de ønsker. Men for Uperform Coaching er det vigtigt at forstå helheden. Det er vigtigt at atleterne i sidste ende har et mål som har betydning for dem selv og ikke har et mål som er opsat af alle mulige rundt om dem. For i sidste ende er det atleten selv, som kender sig selv bedst og som også skal stå på mål for resultatet. Derfor er det vigtigt at den enkelte atlet er klar til at tage ansvar for sit mål.

Vi opstiller ofte delmål for vores atleter. Vi arbejder med forskellige mål i de enkelte træninger, som samlet føder ind til det overordnet mål. Men for mange atleter, så har de flere mål på vejen. Nogle vil gerne først tabe sig 5 kg. Og dernæst løbe 30 sek. Hurtigere pr. km. osv. inden de for alvor går efter deres drøm om at gennemføre en halvmaraton eller lignende. Derfor er det vigtigt at vi hele tiden holder det store mål/drømmen for øje når vi planlægger træningen og så løbende har små delmål.

Så hvis du har en drøm eller et mål indenfor løb, cykling, triatlon eller lignende, så husk at det handler om tålmodighed. Vi står altid klar til at støtte dig og vil altid gerne hjælpe dig med at få opfyldt dine drømme og målsætninger.