IRONMAN 70.3 Elsinore European Championship

IRONMAN 70.3 Elsinore europamesterskaberne

Af: Martin S. Thomsen

Efter Dubai og den lige nøjagtig missede kval til VM, var i går min sidste chance for at nå mine drømme om at køre VM i halv IRONMAN i AG 25-29 år.

Martin3.jpg

Nervøs og spændt gik jeg ind til stævnet med en lille uro i kroppen, over hvordan min udenholdenhed ville være på løbet. Med over 2 måneders knæskade i foråret har løbetræningen optil været langt fra optimal, men trods alt har skaden været HELT væk mindst en måned. Den fine afsluttende 10km med pace 3:42 til Randers 1/4 IM havde dog vist at formen ikke var skidt på løbet.

Alt gik helt perfekt dagene optil og jeg var meget rolig og følte mig klar og frisk.

Starten gik med “rullende” start kl 08:40 og jeg havde stillet mig et godt stykke tilbage, så jeg tænkte jeg stod det rigtige sted niveau mæssigt i forhold til svøm.
Det viste det sig også at jeg havde, fandt med det samme nogen at svømme med. Svømningen gik næsten for roligt og godt til at være sandt, i mine nu 11 halve ironmans har jeg aldrig haft så kontrolleret en svømning. Kommer op i en god tid for mig på 28:48.

Martin1.jpg

Kommer super godt afsted på cyklen, pulsen kom under kontrol hurtigt og jeg havde en god fornemmelse i kroppen. Gik meget op i at sidde kompakt på cyklen og få “sparet” så mange watt som muligt, da planen var at have godt med overskud på løbet så jeg var mere sikker på at kunne holde en god pace alle 21km. Dette lykkedes i tiden 2:12:24 (40.8km/t avg) og med en avg puls noget lavere end normalt.
Har desværre en episode fra cyklingen omkring drafting, cirka ved 70km kommer jeg op til en gruppe med 8-9 personer. Alle sammen ligger med MAKS 6 meter afstand, og hele vejen forbi gruppen fik jeg også råbt til samtlige det der på ingen måde var iorden. Men jeg blæste direkte forbi og accelerede i aggression forbi dem og for at være sikker på de ikke hægtede sig på mig, men herefter tænker man hvor længe mon de har lagt sådan der og hygget sig? Selvom jeg syntes at have set okay med officials på ruten.

Martin.jpg

Frisk og klar til at løbe hopper jeg af cyklen, og energi strategien føltes til at have spillet helt perfekt. Jeg skifter roligt og får pulsen lidt ned samt starter stille ud på løbet, finder en kontrolleret pace på cirka 3:45 efter en km cirka. Der var en dejlig let vind og varmen var til at overkomme, men jeg fik mig taget god tid i alle aid-stations til at få mig kølet ned og få noget vand og energi. Km efter km gik bare i kontrolleret tilstand og jeg brændte først det aller sidste af på de sidste 3 km, da jeg vidste nu kunne jeg ikke gå ned. Dette var en fantastisk følelse at komme ind så disponeret at lige nøjagtig da jeg krydsede målstregen var HELT FÆRDIG. (Men selvfølgelig var der de sidste 0.00001% kræfter, til at afslutte med heel-kick over målstregen😜)
Jeg kommer igennem halv marathonet på 1:20:00 som er pace 3:48 avg hvilket jeg er SINDSYG tilfreds over. Vanvittig fedt min løbeform viste sig alligevel at være der, til at løbe mit hurtigste off-bike halv Marathon i en halv ironman.

Martin2.jpg

Den samlede tid blev 4:07:49 som er en personlig rekord på 2:45.
Det rakte til en 6. Plads i AG 25-29 til EM i halv ironman. Overall nr 43 ud af 2.185 startende atleter.

Jeg kørte mit livs mest perfekte race og har intet på dagen at være skuffet eller træt af.

Der var 7 pladser til halv Ironman VM i Nice, Frankrig i min AG, så hermed gik drømmen i opfyldelse i går med en sikker kval til VERDENSMESTERSKABERNE i den sport jeg elsker så højt på den distance jeg elsker så højt. Jeg sidder stadig med kvalifikationsmønten og kan ikke forstå det, især efter den KÆMPE skuffelse det var i Dubai da jeg ikke havde et godt race og var ÉN placering fra at få pladsen til VM.

Nu skal jeg afsted og hvor er mit 25 år unge far hjerte stolt og glad. Håber min datter og kommende søn en dag vil se at alt er muligt, selvom man er ung, bygger familie, bor i hus samt har fuldtidsarbejde ved siden af sin sport. Dette er min største motivation at vise.

Min træning er og har altid været alene RIGTIG meget, det eneste tidspunkt jeg træner med nogen er i svømning.
Så derfor har en plan, strukturet træning og mål været vigtigt for at holde gejsten og motivationen oppe, dette klare min træner Uperform.dk Coaching at have klar til mig HELE tiden. Kunne ikke have ønsket en bedere og mere motiverende træner, som jeg nu har haft i 2 og et halv år.

Der skal lyde en kæmpe tak til hele min familie for at få alt til at lykkedes, mor og far er i sidste ende de største “sponsore” og tak fordi i støtter mig så meget.

Min kæreste Maria skylder jeg også altid en kæmpe tak, hun gør alt for mig og sætter meget til side for min skyld, for at få alt det her til at lykkedes. Tak skat - elsker dig ❤️

KÆMPE tak til mine sponsore for at få det økonomiske til at lykkedes :
TS Tegl
AVK Gummi
Lykke
JSP Maskinefabrik
Sparkassen Kronjylland
Låsby Cykler - Værkstedet.
Bredkjærvejens Murer & Beton ApS

Tak for opbakningen allesammen, hvert et ord og hep hjælper 🙏🏽