Styrketræning for løbere

Styrketræning for løbere:

Styrketræning for løbere er godt både i forhold til at skadesforebyggelse og til styrkelse af de stabiliserende muskler. De fleste som har trænet i længere tid kender til at man bliver træt og falder sammen desto længere man løber og til slut i sine konkurrencer. Derfor er det vigtigt at supplere løbetræningen med styrketræning. 

IMG_1597.JPG

Der er to typer af styrketræning. Den der fokuserer på de primære muskler og den der fokuserer på de stabiliserende muskler. I dette indlæg fokuserer vi på stabiliserende styrketræning, da det kan være svært at træne de stabiliserende muskler når man løber. Derfor har vi i Uperform lavet et kort styrketræningsprogram for løbere. Det giver en kort introduktion til nogle enkle øvelser som man nemt kan lave uden det store udstyr. Alle øvelserne bidrager til at styrke relevante muskelgrupper, så man bliver en stærkere løber.

Udover øvelserne i videoen er det vigtigt også at styrke sin core. Det kan I finde inspiration til i et andet indlæg her på siden.

Styrketræning for løbere skal ikke ses som et substitut for løb, men som et supplement. Der kan være fordele ved at bruge øvelserne mere eller mindre alt afhængig af hvor man befinder sig i sin sæson, samt det kan være en fordel at lave øvelserne lidt oftere hvis man er på vej tilbage fra en skade, eller lignende. Dog anbefales det altid at kontakte en læge hvis man er blevet skadet.

I offseason kan man med fordel lave styrke øvelserne lidt oftere og hvis man er en helt ny løber, så kan det også være fordelagtigt at indarbejde øvelserne, således at man får bygget et solidt fundament fra starten af og mindsker risikoen for skader.